Talomapin ohjeet

 • Yleistä

  Talomapissa voit synkronoida tiedostoja ja kansioita palvelimelle. Talomapissa olevat tiedostot ovat automaattisesti varmuuskopioitu ja säilytämme varmuuskopioita 30 päivän rotaatiolla. Palvelussa on myös roskakori toiminto, josta voit itse palauttaa tiedostoja 60 päivää taaksepäin.

  Talomapissa voit viedä tiedostoja hallintapaneelin kautta tai asentamalla synkronointiohjelman. Synkronointiohjelma luo tietokoneellesi owncloud nimisen kansioin, joka näkyy tavallisena paikallisena kansiona. Synkronointiohjelma synkronoi automaattisesti tämän kansion sisällön palvelimelle ja palvelimelta työasemallesi.

  Hallintapaneelin kautta voit helposti jakaa tiedostoja tai kokonaisia kansioita muille käyttäjille tai sähköpostilinkein kenelle tahansa. Vastaanottaja voi ladata jakamasi tiedostot tai kansiot omalle tietokoneelleen.

 • Hallintapaneli

  Kirjaudu hallintapaneelin tunniksillasi osoitteessa https://talomappi.com.

  Uloskirjautuminen hallintapaneelista onnistuu websivun oikeassa yläkulmassa olevan alasveto -valikon kautta. Alasveto valikko aukeaa kohdasta, jossa näet käyttäjänimesi. Saman alasveto -valikon kautta pääset myös henkilökohtaisiin asetuksiisi, josta voit mm. vaihtaa salasanaasi ja näet käytössä olevan tilan määrän.

 • Tiedostojen ja kansioiden jakaminen hallintapaneelista

  Voit jakaa yksittäisiä tiedostoja tai kansioita hallintapaneelin kautta painamalla jaettavan tiedoston/kansion kohdalta nappia "Jaa". 

  Napista aukeaa allaoleva valikko. Mikäli haluat jakaa tiedoston ulkopuolisille käyttäjille laita ruksi kohtaan "Jaa linkki".

  Kohta "Jaa käyttäjän tai ryhmän kanssa..." on tarkoitettu Talomapille, jossa voitte jakaa tiedostoja/kansioita vain yrityksenne sisällä.

  Halutessasi voit suojata jakamasi kansion salasanalla, jonka voit määrittää yllänäkyvässä kentässä. Alimpaan kenttään kirjoita vastaanottajan sähköpostiosoite. Vastaanottaja saa sähköpostitse linkin jakamaasi tiedostoon/kansioon. Mikäli määritit jaolle salasanan, tarvitsee vastaanottajan ensin kirjoittaa salasana päästääkseen sisään jaettuun kansioon.

  Voit myös asettaa jaolle päättymispäivän, jonka jälkeen jako lopetetaan automaattisesti.

  Kun haluat lopettaa tiedoston/kansion jakamisen, paina tiedoston/kansion kohdalta "Jaettu" -nappia.

  Ota ruksi pois kohdasta "Jaa linkki" jolloin jako on lopetettu.

 • Tiedostojen lisääminen ja poistaminen hallintapaneelista

  Voit viedä tiedostojasi Talomappiin myös hallintapaneelin kautta. Tämä onnistuu esim. raahaamalla tiedosto selainikkunaan, jossa on hallintapaneeli auki. Tiedostoja voit myös lähettää alla näkyvästä nuolesta.

  Kohdasta Uusi voit luoda uusia tekstitiedostoja tai kansioita. Painamalla "Linkistä" voit kirjoittaa verkko-osoitteen, josta haluat ladata tiedoston palvelimelle.

  Tiedostoja ja kansioita voit poistaa hallintapaneelin kautta painamalla tiedoston/kansion kohdalta oikeassa laidassa olevaa X -nappia.Tiedosto/kansio poistuu tätä nappia painamalla välittömästi.

  Mikäli olet asentanut synkronointiohjelman, niin voit poistaa tiedostoja myös owncloud kansiosta normaaliin tapaan. Nämäkin tiedostot ovat palautettavissa Mappi -palvelun hallintapaneelin kautta.

 • Tiedostojen palautus

  Mikäli haluat palauttaa poistamiasi tiedostoja, onnistuu se hallintapaneelin kautta kohdasta "Poistetut tiedostot". Tämän näet selaimen ikkunassa oikeassa yläkulmassa käyttäjätunnuksesi alla.

  Täältä näet myös milloin tiedosto tai kansio on poistettu. Voit palauttaa tiedoston tai kansion painamalla tiedoston/kansion kohdalta "Restore" -nappia.Tiedosto ja/tai kansio palautetaan alkuperäiseen sijaintiinsa.

  Poistettuja tiedostoja säilytetään roskakorissa oletuksena 60 päivän ajan, jonka jälkeen roskakorissa olevat yli 60 päivää vanhat tiedostot poistetaan automaattisesti.

 • Verkkoaseman yhdistäminen (WebDAV)

  Voit yhdistää myös oman Talomappisi ns. verkkolevyasemaksi. Tämä tarkoittaa, että tiedostojasi ei suoraan synkronoida paikallisesti omalle koneellesi, jolloin se ei myöskään syö työasemasi levytilaa. Tiedostosi ovat tällöin saatavilla vain kun olet yhteydessä Internettiin.

  Voit yhdistää Windows työasemallesi verkkolevyaseman seuraavasti:

   1. Avaa Tietokone klikkaamalla Käynnistä -painiketta  ja valitse sitten Tietokone.
   2. Valitse yläpalkista: Verkkoaseman yhdistäminen (Map network Drive)

   3. Valitse haluamasi asemakirjain Asema-luettelosta
   4. Kirjoita kansion osoitteeksi https://talomappi.com/remote.php/webdav/
   5. Paina Valmis, jonka jälkeen kysytään tunnuksia.
   6. Syötä käyttäjätunnus ja salasana. Laita ruksi kohtaan muista tunnukseni ja paina Ok.
   7. Työasemasi on nyt yhdistetty ja näet sen tavallisena verkkolevyasemana, esim. resurssienhallinnan kautta.
 • Synkronointiohjelman asennus Windows työasemalle

  Asentamalla synkronointiohjelman työasemasi yhdistyy automaattisesti Mappi -palveluun. Synkronointiohjelma luo asennus vaiheessa työasemallesi Owncould nimisen kansion, joka automaattisesti synkronoituu Welcom Netin Mappi -palvelimelle. Kansio näkyy tavallisena Windowsin kansiona. Asennuksen jälkeen voit kopioida tiedostojasi ja kansioitasi Owncloud kansioon ja synkronointiohjelma automaattisesti synkronoi tiedostosi taustalla. Asentamalla synkronointiohjelman pääset tiedostoihisi vaikka et olisi yhteydessä Internettiin. Tekemäsi muutokset synkronoidaan Mappi -palvelimelle kun olet seuraavan kerran internet-yhteydessä.

  Lataa synkronointiohjelma osoitteesta http://www.welcomnet.fi/temp/windows-client/ ja suorita ladattu tiedosto.

  Ohjelman asennus on helppoa. Seuraa vain alla olevia ohjeita:

  Asennusohjelman avauduttua paina ensimmäiseksi Next.

  Seuraavassa kohdassa kysytään pikakuvakkeiden luonnista yms. Pidä oletusasetukset ja paina Next.

  Seuraavaksi voit vaihtaa halutessasi asennushakemistoa. Siirry eteenpäin painamalla Next.

  Odota hetki, ohjelma asentuu. Paina seuraavaksi Next.

  Synkronointiohjelma on nyt asennettu. Jätä ruksi kohtaan "run owncloud" ja paina Finish. Ohjelma käynnistyy ja käymme vielä muutaman asetuksen läpi.

  Seuraavaksi aukeaa alla oleva ikkuna, jossa kysytään palvelimen osoite. Syötä tähän osoitteeksi mappi.welcomnet.fi ja paina Next.

  Seuraavaksi ohjelma pyytää syöttämään käyttäjätunnuksesi. Syötä tähän Welcom Netiltä saamasi käyttätunnus ja salasana. Paina Next.

  Seuraavaksi asennusohjelma asettaa synkronoitavan paikallisen kansion työasemallesi. Paina "Connect..." -nappia, jolloin asennusohjelma luo "owncloud" -nimisen kansion oman kotikansiosi alle:

  Asennus on nyt valmis. Voit lopettaa asennusohjelman painamalla Finish. Open local folder -napista pääset juuri luotuun paikalliseen kansioosi. Tämän kansion sisältö synkronoidaan jatkossa automaattisesti Mappi -palvelimelle.